БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО ОТ ЦЕБС “Алеф"

Публикувано от d.bonchev на

 

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

 

 

 

До г-н Михаил Хаджиянев

Председател

Общински съвет Бургас

 

 

 

Уважаеми г-н Хаджиянев,

 

 

От сърце изразявам личната си и на целия екип на ЦЕБС “Алеф” благодарност за съпричастността и признание на каузата ни - да пазим жива паметта и припомняме уроците на историята. В днешното динамично време, което поставя на изпитания моралните качества на хората, е особено важно да се подхранват усилията за съхраняване на мира и човечността, за себеотрицание и извеждане на значимото за обществото пред личния комфорт и доволство. Да си отговорен за другия и бъдещето е качество, което се нуждае от съвременна трактовка и съмишленици за постигането й.

 

Именно защото съзнаваме, че не бихме могли сами да вървим и увличаме младите хора по пътя на справедливостта, човеколюбието и добротворството, високо ценим и се радваме на подкрепата ви.

 

Благодарим Ви, че тази година подкрепихте провеждането на Международния литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена” и Международния младежки фестивал „Приятелството – смисъл и спасение” и ни предоставихте залата на Общински съвет Бургас.

 

Общински съвет Бургас бе вписан като партньор и спомоществовател във всички рекламни материали и прессъобщения свързани със събитието ни.

 

Позволявам си да припомня, че с всяко издание на конкурса участниците в него се множат /повече от 2000 млади хора от 12 държави – България, Израел, Украйна, Унгария, Словакия, Румъния, Франция, Германия, Латвия, Испания, Полша, Австрия/, увеличават се и приятелите и съмишлениците ни. Всички, които приеха със сърцето си неговата реализация и станаха част от инициативата. Убедени сме, че преживяното на финала на конкурса, ще бъде споделяно и разпространявано у нас и зад граница, ще бъде описано в нови литературни творби или заснето на видео. За всички участници във фестивала и церемонията по награждаване пребиваването в Бургас бе истински празник на хуманизма и приятелството. 

 

Вярваме, че ще продължим да се радваме на подкрепата ви в стремежа ни да търсим и реализираме нови форми за изграждане на знаещи, мислещи и отговорни талантливи млади творци, които милеят за България и са достойни нейни представители пред света.

 

Убедени сме, че ще можем да разчитаме на вас за нови ползотворни инициативи, в които се стимулира проявлението на качества, доказващи, че понятия като достойнство, смелост, саможертва, себеотдаденост, толерантност не са само думи! 

 

P.S. Позволявам си да ви изпратя информация за двете събития- тържествената церемония по награждаване на най-добрите участници в международния литературен ученически конкурс Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена“ и международния младежки литературен фестивал „Приятелството – смисъл и спасение“.

 

http://alef-bg.org/bg/%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d1%84-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b2-%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0/

 

http://alef-bg.org/bg/%d1%83%d1%80%d0%be%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d1%87%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%be-%d0%b8-%d0%bf%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%82-%d0%b2-%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%8f-%d0%bc%d0%b5/

 

 

 

 

С искрено уважение и признателност,

Алберта Алкалай

Председател

 ЦЕБС Алеф